Re:Zero... Добре дошли на вещерското чаено парти


 Малко по-малко всички Вещици на Греха започнаха да се появяват в края на Сезон 2 на Re:Zero − Starting Life in Another World. И крайно време беше. Още в първи епизод на първи сезон беше пуснато името на Сатела, ей така, между другото, да се чудим.  А почти целият втори сезон мина в беседи с Ехидна. Единственото което знаехме до сега бе, че Вещиците на Греха са убити преди Голямото бедствие (преди 400 години) след което и Сатела е запечатана. Но душите им и култа към тях е останал някъде скрит. Но две от седем, ( а всъщност от девет) вещици не бе достатъчно на феновете да осъзнаят срещу какво се опитва Субару да защити Емилия. И ето, че на чаените партита на Ехидна започнаха да се появяват една по една, за да се съберат в предпоследният епизод заедно. Но с коя да започнем представянето. Със Сатела или с Ехидна... Нека да е с домакина на партито.


Ехидна - вещицата на алчността.

Ако нещата могат да бъдат черно-бели, то щяха да изглеждат като Ехидна. Тя не е вещицата на алчноста заради желанието за материални притежания, а алчноста ѝ е към знанията. Това обаче я прави злото познато на света - за нея добиването на знания е чисто емпирично. Експериментите с хора и дори нации - физически и психологично са ѝ любими. Тя помага на Субару и дори му предлага "договор" между тях, не за да успее той, а за да наблюдава къде и как греши и за съжаление на него не осъзнава цялата болка през която той минава. За нея всичко е щрак-щрак или грешиш - опитваш отново докато резултата не е задоволителен. Но тези знания ѝ позволяват да "прибере" душите на останалите 5 вещици при себе си. Още повече, че Ехидна е единствената родена като вещица, докато другите са станали такива придобивайки Вещерският фактор. И единствената която открито признава, че искренно мрази Сатела и покрай това, Емилия заради приликата им.
--//--


Минерва е Вещицата на гнева

Личността на Минерва е точно като външният ѝ вид - малко тъжна, красива и много решителна. Всъщност заради способността ѝ да лекува като удря хората, много хора биха се изненадали, че е вещица или че пък е такава на гнева. Но страданието, което хората си причиняват един на друг, кара Минерва да ги мрази. В същото време тя самата не осъзнава, че тя причинява голяма част от това страдание с гнева си. Когато лекува, всеки удър нанесен от нея лечебно изкарва болката/нараняването/болестта и я освобождава като природно бедствие в произволна точка на света. Авторитета на гнева, пък и дава силата да препраща емоции и усещания в другите, а Минерва е "малко" тъжна мноооого често...
--//--


Сехмет  - Вещицата на ленивостта

е толкова мързелива, че след всяко вдишване, въздиша от досада. Всъщност тази ѝ ленност, спестява доста болка на света, защото тя по сила е втора след Сатела и ако не я мързеше можеше тя да е причина за първо Голямо бедствие. Както неиният Архиепископ на Греха, Петелгюс Романи Конти и тя ползва Невидима ръка и то в много по голям мащаб за да не се налага да се движи. Най-често и най лесно за чупене на вратове, както е направила с целият си клан, който я изоставил след раждането и, както и хората намерили я след това. Въпреки това не я използва за да се храни или къпе, като за последното се грижи Тифон, която възприема Сехмет като майчина фигура.
--//--

Вещицата на гордостта Тифон

е това което изглежда - едно дете, а гордостта ѝ че сама решава кой е грешник и кой не. Дете на палач, тя от рано се сблъсква с концепцията за наказание на виновният, но не осъзнава защо когато тя направи беля не я наказват. Придобила Авторитета на гордоста, тя може да разкъса всеки, който се почувства виновен... за каквото и да е. От всички вещици, тя преди смърта си е причинила може би най-много вреди, заради чисто детското си импулсивно поведение и неразбирането на държанието и казаното от по-възрастните.
--//--

Дафне, Вещицата на лакомията

е наистина вещерско изчадие. Създадена като експеримент, тя изяжда всичко в замъка на създателя си, включително и собствените си "изходни материали". Сега за това се грижи Ковчега Стоножка, нейното средство за предвижване. Всъщност той е част от Демоничните Зверове, наред с Белият кит, Великият заек и Черната змия. Създадени от нея, а не от Сатела, както е разпространено, те е трябвало да бъдат източник на храна, но самите те притежават ненаситен апетит. Затова и самата Дафне е вързана и с превръзка на очите, ако те докосне или дори погледне, чуството за глад което може да изпиташ е толкова голямо, че да започнеш да ядеш себе си, както самият Субару разбира ръфайки ръката си...
--//--


Кармила е Вещицата на похотта.

Което изглежда странно. Облечена с дълги дрехи скриващи тялото ѝ и дори със шал, тя изобщо не прилича на потребител на Авторитета на похотта, за разлика от външният вид и държание на Сехмет. Проблема е, че тя предизвиква желание в другите да я "обичат", но самата тя няма интерес към това. Способността ѝ хората да виждат в нея това което искат да видят, ѝ дава власта да манипулира и използва хората. Преди да изчезне от света, доста от войните са били предизвиквани от нея и желанието на от крале до обикновенни хора да и дадът власт, богатства и територии.

И накрая да завършим със [Spoiler ahead]

Сатела и Вещицата на Завистта

Използвам -и- защото всъщност говорим за две различни личностти. А тъй като Сатела изглеждат точно като Емилия (или тя като "тях") и все още малко знаем за родителите и произхода на Емилия, може и да са повече. Но това раздвоение е станало, когато Сатела е приела Вещерският фактор и не се е съвместила с него. Въпреки това тя е станала най-могъщата и силна Вещица от всички бродили някога по света. Знаем това заради бедствието и твърдението на останалите за това, но освен Контрола на Сенките и спирането на Времето, не виждаме много за Авторитета ѝ, но тъй като говорим за Ревност, най-вероятно разкъсва отвътре навън жертвите си превръщайки съмнението в сянка... 
На Чаеното парти се появява Вещицата на завистта, макар всички да се обръщат към нея със Сатела. Независимо обаче дали е Сатела или Вещицата тя изпитва любов към Субару и затова му е дала способността Завръщане чрез смърт и на първо място призовала в този свят. След като е причинила Голямото бедствие преди 400 години, не е можело да бъде убита, затова и е затворена в Светилището на запечатващият камък за вечни времена. Това е и причината да призове Субару и да му даде такава дарба. Тя иска да бъде освободена и то не от запечатването, а от цялото това раздвоение, а единственият начин е да бъде убита, нещо което никой в този свят не може да направи. Въпреки ненависта си към нея за това което му причинява, и най-вече на тези около него, и желанието да го направи на Субару също ще му е трудно, най-вече защото изглежда точно като Емилия.

Как ще се равият нещата със Сатела, Емилия и Субару тепърва ще разбираме. Как и къде във Вещерските рангове и дела се вписват Пандора и Хектор също. Дотогава ще следим историята с интерес.

Публикуване на коментар

0 Коментари