Ронал варварина (Ronal the Barbarian)

Мацки, топки и мускули в 3D. Това гласи рекламата на този филм. Анимацията е датският отговор на Конан Варварина и Властелина на пръстена, но подплатено с доста северняшки хумор, кръв, сексуален толеранс (част от амазонките са лесбийки, а елфите гейове), хеви метъл и хубава любовна история.
Та запознайте се с Ронал. За разлика от останалите варвари, той няма мускули, но пък има големи топки. Които не му помагат когато Лорд Валтазар напада селото му и пленява цялото племе. По случайност спасил се, той остава последният варварин и последната надежда за целия свят. Което не е голяма надежда, но все пак... По пътя на своя куест той събира странен, но добър екип - Алибер - бард, класически металист с дълга коса и черна тениска с череп, който не може да пее, Зандра - дева войн, търсеща мъж да я победи за да се омъжи за него, но непобедена в нито една битка, Елрик - елф водач, които постоянно се губи, но за сметка на това усеща и разбира вибрациите на аурата... И този странен екип минава през куп изпитания, търсейки меча на Крон и вървейки към съдбата си.
Филма изобщо не е подходящ за деца (най-малко до 16 г.). В него има сцени на насилие - включително убиване на инвалидизиран човек, мацки трошът черепи с цици, хора се самозапалват, тестиси се разхождат насам-натам, режат се ръце, късат се глави... абе, класика :)) Може би, най-голямата класика е Бриджит Нилсен, като кралицата на амазонките :)))
Насладете се на трейлъра и при възможност гледайте и самия филм.

Рейтинг  Ronal Barbaren
(2011) on IMDb
Режисьори: Крестен Вестбьерг Андерсен, Торбьорн Кристоферсен, Филип Айнщайн Липски
Участват: Андерс Джул, Хади Ка-Куш, Ларке Уинтер, Ларс Микелсен, Брижит Нилсен
Студио: Det Danske Filminstitut, Einstein Film, Nordisk Film
Времетраене 89 минути

Публикуване на коментар

0 Коментари